Wat is de beste Skincare routine?

Wat is de beste Skincare routine?

Een huidverzorgingsroutine is de basis van een gezonde huid. Volg ‘s ochtends en ‘s avonds de volgende 3 stappen voor een gezonde en mooie huid: reinigen, exfoliëren, voeden en beschermen. Dit is een essentiële routine die aan de behoeften van elk huidtype voldoet.

Wat is een toner voor je gezicht?

Een (skin) toner versterkt de huidbarrière en zorgt voor behoud van een gezonde vochtbalans in je gezicht. Dit wordt gedaan door middel van antioxidanten, oftewel vochthoudende ingrediënten. Het is dus eigenlijk een product waar iedere huid van kan opknappen.

Wat voor serum heb ik nodig?

Hoe kies je een serum?

 • Serum voor een droge huid en droogtelijntjes.
 • Serum tegen pigmentvlekken en een doffe huid.
 • Serum tegen onzuiverheden zoals puistjes.
 • Serum tegen roodheid en een geïrriteerd gevoel.
 • Serum tegen rimpels en een minder stevige huid.

Heb je een toner nodig?

Een geavanceerde toner verbetert het huidoppervlak en geeft je huid wat ze nodig heeft om er frisser, gladder en gehydrateerd uit te zien. Ook handig: een toner verwijdert de laatste restjes make-up die je misschien tijdens het reinigen over het hoofd hebt gezien.

Wat zijn goede toners?

De beste toners voor elk huidtype

 • Pixi – Retinol Tonic.
 • Paula’s Choice – Advanced Replenishing Toner.
 • Chanel – Le Tonique.
 • Clinique – Clarifying Lotion.
 • La Roche-Posay – Effaclar Clarifying Lotion.
 • Kiehl’s – Cucumber Herbal Alcohol-Free Toner.
 • Mario Badescu – Witch Hazel & Rosewater Toner.

Welke serums niet samen gebruiken?

Als je beide producten in je routine moet gebruiken, leg dan het product op oliebasis over het product op waterbasis. Maar over het algemeen, blijf bij het gebruik van producten op waterbasis en serums samen. AHA’s en BHA’s, zoals glycolzuur, salicylzuur en melkzuur, mogen nooit samen met vitamine C worden gebruikt.

Hoe moet je een serum gebruiken?

Een gezichtsserum breng je aan nadat je je huid hebt gereinigd maar voordat je je gezichtscrème hebt aangebracht. Warm het serum even op in je handen en breng het vervolgens aan op je wangen, voorhoofd, hals en decolleté. Vermijd de huid rondom de ogen. Je hebt slechts twee tot drie druppels van het serum nodig.

Wat doet toner met je huid?

Toners zijn moderne vloeibare vochtinbrengers die het huidoppervlak verbeteren en je huid geven wat ze nodig heeft om er frisser, gladder en gehydrateerd uit te zien. Heb je een gemengde of vette huid? Dan kunnen toners grove poriën en overtollig talg verminderen.

Hoe vaak gebruik je een toner?

Het gebruiken van zowel een cleanser en een toner is gunstig voor je huid. Gedurende dag hopen vuil, talg en dode huidcellen zich op je huid op. Stap één van je verzorgingsroutine is dan het reinigen van je huid met een cleanser.

Welke toner past bij mij?

Net als de cleanser moet de toner ook mild zijn. Gebruik van een niet goed geformuleerde toner kan leiden tot irritatie, een droge of juist vette huid en zelfs tot puistjes. Let er dus altijd op dat je een product gebruikt zonder parfum, kleurstoffen, alcohol en andere irriterende stoffen.

Wat is het verschil tussen een tonic en toner?

Er zit zeker verschil tussen een tonic en een toner. Hoewel op sommige beautysites de termen door elkaar worden gebruikt. Een tonic wordt soms zelfs als synoniem gebruikt voor een toner, en vice versa. Een toner, in expres een waterige textuur, versterkt de huidbarrière en brengt het vochtpeil in balans.

Kan je 2 serums tegelijk gebruiken?

Het kan verleidelijk zijn om meerdere serums tegelijk toe te passen om verschillende soorten huidprobleempjes te behandelen. Het is echter niet aangeraden om deze sterk geconcentreerde producten te combineren vanwege een verhoogd risico op overgevoeligheid (tenzij dit door het merk wordt voorgeschreven).