Kan nachtzweten wakker worden?

Kan nachtzweten wakker worden?

Badend in het zweet wakker worden. Nachtzweten, dus overmatig transpireren, tijdens de nacht kan een tijdelijk ongemak zijn en na enkele weken weer overgaan. Maar nachtzweten kan een lang aanhoudend probleem zijn, waarbij vaak sprake is van ‘badend in het zweet’ wakker worden.

Wat is de oorzaak van zweten?

De oorzaak van ‘gewoon’ zweten is een hogere temperatuur van het lichaam. Je zenuwen geven als gevolg van de warmte een signaal aan de zweetklieren om zweet te produceren. Bij secundaire hyperhidrose worden de zweetklieren ergens door gestimuleerd of zijn ze overactief en maken hierdoor te veel zweet aan.

Waarom nachtelijk zweten ontstaan?

Nachtelijk zweten kan ontstaan door verschillende oorzaken, sommigen zijn (relatief) onschuldig maar andere oorzaken kunnen helaas minder onschuldig van aard zijn. Warme omgeving Een veel voorkomende oorzaak van nachtelijk zweten is een (te) warme omgeving.

Wat zijn de oorzaken van nachtzweten?

Mogelijke oorzaken van nachtzweten. Overmatig zweten tijdens de slaap kan veel verschillende oorzaken hebben. Meestal is het verschijnsel fysiologisch, ofwel niet afwijkend. Dit betekent dat er geen lichamelijke oorzaak voor is. Het zweten komt dan bijvoorbeeld door een warme slaapkamer, te warm beddengoed of warme, synthetische nachtkleding.